Mijn zelfgemaakte Piñataaas!!

 A Piñata brings your themed party to the next level.

Hiermee bedoel ik het is de kers op de taart en altijd leuk voor jong en oud. Trust moii

Een piñata heb je tegenwoordig in allerlei verschillende vormen beschikbaar, tekenfilmfiguren,stripfiguren en voorwerpen. Een piñata past bij elke feest thema. Echt een eyecatcher. Je kan het zelf maken en of er één kopen. Jou voorkeur. 

Hieronder staan een paar video's die je kunt bekijken.

Ik dacht zelf dat ze oorspronkelijk uit Curaçao kwamen. Vroeger op elke kinderfeest en niet te vergeten mijn eigen feestjes was er wel een Piñata aanwezig en heb zo dit traditie klakkeloos over genomen. Heb jij weleens een Piñata gehad op jou verjaardag feestje? Zoja dan weet je gewoon hoe dat is. Magisch echt. De kinderen die vol verwachting aan het wachten tot dat jij de Piñata kapot slaat, en of aan de linten trekt (pull string effect).

Met hun handen klaar voor het grijpen naar snoep, cadeaus of Whatever en soms zie je verdwaalde volwassen tussen de kinderen staan.

Jaa de Piñata is kapot de confetti in de lucht en op de grond, graaiende kids sommige maken ruzie vechten om de candy. Het is leuk. Dit moet je gewoon een keer meemaken .

 


Piñata's te koop

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.
Samenvatting 

De piñata is een figuur die je hebt gemaakt of gekocht. Van papier maché. 

Vult de piñata met

  • confetti 
  • snoep 
  • kleine cadeautjes die bij de feest thema past 

 

eigenlijk van alles wel als het niet scherp of zwaar is

Nadat de Piñata is gevuld kun je hem ophangen. Als dat niet lukt of kan.

Laat je iemand op een keukentrapje of ladder staan en de Piñata vasthouden. Kijk wel uit dat je de gene niet raakt als je de Piñata kapot probeer te slaan.

En als iemand de Piñata vasthoudt is het wel fijner een string Piñata maken of kopen zodat je alleen de touwtjes hoeft te trekken. 

Je trekt of maakt de Piñata open en een stortvloed van snoepjes en confetti valt op de kids.

De kids proberen zo veel mogelijk snoep te verzamelen. En als je zo ook heb gevuld met kleine cadeautjes van jou thema van jou feest. hebben ze ook gelijk een leuk aandenken aan het feest


hoe maak je een Piñata??

Benodigdheden

  • water
  • meel met een snufje zout
  • krant
  • XL ballon
  • witte papiervellen en of verf
  • crepe papier 

Eerst begin je met de krant knippen in stroken. In dit video heb ik 8 kranten gebruikt. Hoeveel kranten heb je nodig??, is afhankelijk van de Piñata die je wilt maken ook zul je lagen aanbrengen. Wanneer de stroken opraken knijp meer krant.  

 

In dit video laat ik zien hoe je de mix maakt voor het bevestigen van de kranten strings. Ook wordt behanglijm gebruikt en dat is ook wel een goed idee. Alleen krijg je je Piñata niet stuk. De behanglijm wordt zo hard, en met dit mix wordt het ook hard,wel kan je het kapot slaan. Hoe maakt je minnie mouse Piñata?

Dit zijn foto `s van een andere minnie mouse Piñata. Dit is anders gemaakt dan die hierboven in de video. Dit Piñata heb ik de strik gemaakt van twee hartvormige ballonnen aan elkaar vastgemaakt. Ook dit Piñata heeft geen platte oren maar gevuld. 


Hoe maak je een hello kitty Piñata?


Overige Piñata`s


Mario Bros Coin box 


Barcelona  Piñata


DIY COOKIE MONSTER PIÑATA 


Diy valentine heart


Genderreveal Piñata 

Hoe maak je een genderreveal Piñata? Kijk de video hier beneden 


🌧️ Piñata 

Hoe maak je een wolken Piñata? Kijk de video hier beneden 


Beanos Piñata 

Beanos Piñata

Ik vroeg aan de jongste zoontje,, wat voor thema wil je dit jaar. Hij zegt beanos,, ik dacht huhhh Beanosss. Helaas geen feestartikelen van beanos te koop in de winkel. Ik moet het maar zelf maken. 

Lees meer »